Kluski Z Podduszoną Kapustą Kiszoną

Iwona
Obiad
15.02.2018 17:06
Kluski Z Podduszoną Kapustą Kiszoną

Składniki na obiad dla 3 osób około 1 kg ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 1 sparzona i zeszklona cebula 1 całe jajko 200-300 g maki ziemniaczanej około 200-300 g kapusty kiszonej olej do przesmażenia kapusty woda do podlewania sól, pieprz do smaku 1. Dzisiaj pyszny farsz z kapusty kiszonej :)3. Kapustę kiszoną (jeśli nie lubimy kwaśnego płuczemy ją pod woda około 2 razy) siekamy nożem na drobno i przekładamy do drugiej części zeszklonej cebulki, solimy, pieprzymy i dusimy na oleju pod przykryciem co jakiś czas podlewając ja woda. 4. Z gotowego ciasta odrywamy kawałki, formując placki, na powstałe placki nakładamy farsz. 5. Gotowe kluseczki gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia przez około 10-12 min. Na sam koniec duszenia możemy kapustkę lekko zrumienić wtedy będzie miała lepszy smak.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/02/kluski-z-podduszona-kapusta-kiszona.html