Roladki schabowe zawijane boczkiem

Kasia
Obiad
13.02.2018 10:49
Roladki schabowe zawijane boczkiem

Roladki obsmażamy z każdej strony na patelni, następnie zmniejszamy ogień do minimum i pod przykryciem dusimy 10 minut, na sam koniec ściągamy przykrywkę i podsmażamy, aż roladki będą ładnie zarumienione z każdej strony. porcja na ok 4 roladki Składniki: 400 g schabu 100 g pieczarek 100 g sera cheddar 4 plastry cienko pokrojonego boczku wędzonego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Co prawda ja rzadko przygotowuje takie tradycyjne obiady ale jak już zrobię to cieszę się jak małe dziecko. Schab pokroić na kotlety i rozbić je tak, jak kotlety schabowe. Pieczarki umyć i pokroić w paski, następnie podsmażyć, tak długo aż pozbędziemy się wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2018/02/roladki-schabowe-zawijane-boczkiem.html