Makaron ze szpinakiem, łososiem i serem feta

Natalia
Fit
10.02.2018 13:50
Makaron ze szpinakiem, łososiem i serem feta

Na patelni rozgrzać olej kokosowy wrzucić czosnek oraz cebulę i smażyć przez około 3 minuty, dodać pieczarki i smażyć jeszcze przez chwilę, następnie dodać szpinak, zmniejszyć ogień i smażyć przez około 8-10 minut. Składniki (2 porcje): - 80 g makaronu gryczanego Soba - 1/2 opakowania mrożonego szpinaku - 150 g łososia atlantyckiego wędzonego na gorąco - 1/2 opakowania sera feta - 300 g pieczarek - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - pieprz Taki obiad naprawdę robi się błyskawicznie - makaron wrzuca się do wrzącej wody, a w tym czasie można podsmażyć cebulę, szpinak i pieczarki. Makaron wrzucić do wrzącej wody, lekko posolonej wody i gotować przez około 5 minut. Na koniec dodajemy tylko jeszcze pokrojony ser feta oraz łososia. Pod sam koniec smażenia dodać fetę oraz łososia, doprawić pieprzem, wymieszać i po chwili zdjąć z ognia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2018/02/makaron-gryczany-ze-szpinakiem-ososiem.html