Pulpety w sosie koperkowym

kardamonovy
Obiad
09.02.2018 11:47
Pulpety w sosie koperkowym

Składniki: 500 g mielonej piersi z indyka 3 łyżki otrębów (można użyć kaszy manny) 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku ok. 400 ml wody 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej duży pęczek koperku 1 czubata łyżka śmietany 18% sok z połowy cytryny liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego szczypta cukru sól pieprz Indyka wrzucamy do miski, dodajemy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobiony czosnek, jajko, otręby, sól, pieprz, dokładnie wszystko wyrabiamy, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie z mięsa formujemy kulki i wrzucamy je do gotującej wody (woda musi przykryć wszystkie pulpety, najlepiej gotować je w szerokim garnku). Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym Pulpety z indyka w sosie pomidorowym Do wody z indykiem dorzucamy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. U mnie to potrawka, fasolowa, mielone z ogórkami kiszonymi i właśnie pulpety w sosie koperkowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/pulpety-w-sosie-koperkowym/