Makaron w pesto z suszonych pomidorów i migdałów

Obiad
09.02.2018 8:07
Makaron w pesto z suszonych pomidorów i migdałów

Makaron posmakował Emi, więc test podniebienia dziecka zdany:) PS. a domowe mleko migdałowe możecie wykorzystać do smoothie ( np. banananowe ze szpinakiem i kakao lub dyniowe ) albo różnych owsianek 5.0 from 1 reviews Pesto z suszonych pomidorów i migdałów Drukuj Prep time 15 min Cook time 10 min Total time 25 min Proste pesto z suszonych pomidorów i migdałów, z dodatkiem anchois. 1 ząbek czosnku 2 fileciki anchois duża garść liści bazylii ½ łyżeczki soli sok z połowy cytryny garść startego parmezanu 125 ml oliwy ( można częściowo użyć z pomidorów) 500 g makaronu parmezan starty do posypania Instructions Gdy używacie całych migdałów to trzeba je umieścić w blenderze na początku i rozdrobnić, potem dodać resztę składników i zmiksować. Takie makaron z pesto świetnie sprawdza się też jako lunch do pracy – znacznie lepiej niż wszelkie sosy na bazie śmietany, które rozmiękczają makaron, z którego robi się zbita bryła. Coraz częściej robię domowe mleka z orzechów i nasion, i szukam pomysłów na wykorzystanie pozostałości, jak macie jakieś pomysły chętnie poznam! 2 czubate łyżki pulpy po robieniu domowego masła migdałowego, albo ⅓ szklanki migdałów. Tym razem postanowiłam wykorzystać ją do pesto z suszonych pomidorów. To danie powstało w celu wykorzystania resztek po robieniu domowego mleka migdałowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2017/01/pesto-z-suszonych-pomidorow-i-migdalow/