Makaron z ciecierzycą i szpinakiem

Aneta
Makarony
07.02.2018 19:18
Makaron z ciecierzycą i szpinakiem

Makaron ze szpinakiem i ciecierzycą / 2 porcje Składniki: 250 g makaronu świderki 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 125 g szpinaku baby (drobnolistnego) 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki startego grana padano lub parmezanu 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Nie zabrakło oczywiście dobrego, włoskiego sera, tym razem grana padano. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Nie patrząc na pogodę za oknem, przygotowałam dzisiaj danie inspirowane słoneczną Italią. Oliwę z oliwek wylewamy na patelnię. Dodajemy do szpinaku razem z makaronem. Gdy zacznie już ładnie pachnieć, dodajemy do czosnku szpinak. Podajemy posypane startym grana padano.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2018/02/makaron-ze-szpinakiem-i-ciecierzyca.html