Focaccia z pomidorkami i parmezanem

Katarzyna
Dania mączne
06.02.2018 16:32
Focaccia z pomidorkami i parmezanem

Dawno temu na moim blogu pojawił się wpis z przepisem na mini focaccie z czarnymi oliwkami. Składniki: 250 g mąki pszennej 20 g drożdży świeżych 150 ml letniej wody łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru łyżka oliwy dodatkowo: kilka pomidorków cherry łyżka rozmarynu parmezan oliwa sól morska - Mąkę przesiać do miski razem z solą. Dużą blaszkę posmarować oliwą i rozwałkować na niej ciasto na kształt prostokąta lub placka o średnicy około 30 cm. Focaccia z pomidorkami i parmezanem Włoskie drożdżowe pieczywo serwowane jako starter, dodatek do dania lub przekąska, którą kroimy na kawałki i podajemy z dobrej jakości oliwą. - Piekarnik nastawić na 220 stopni C. - Na cieście ułożyć połówki pomidorów, lekko wciskając je w ciasto. - Do miski z mąką wlać rozczyn i zagnieść na gładkie ciasto pod koniec dodając oliwę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/02/focaccia-z-pomidorkami-i-parmezanem.html