Faworki “Róże”

Bogumiła
Desery
06.02.2018 11:05
Faworki “Róże”

Faworki Róże Składniki: 200 g mąki 3 żółtka 3– 4 łyżki śmietany 2 łyżki rumu lub np. 1 spirytusu 500 ml oleju np. rzepakowego szczypta soli cukier puder do posypania 100 g ulubionej konfitury np. z róży Przygotowanie: Krok 1: Mąkę przesiej przez drobne sito. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook Więcej pysznych przepisów na tłusty czwartek znajdziesz >> TUTAJ << Faworki partiami wrzuć na rozgrzany tłuszcz, nie za dużo i w trakcie smażenia obracaj na drugą stronę, żeby zarumieniły się z obu stron. Mniejsze kółko umieść na większym i oba sklej naciskając na środek opuszkiem palca Krok 4: W garnku rozgrzej olej. Po dokładnym wyrobieniu podziel ciasto na 4 części i cieniuteńko rozwałkuj – im cieniej tym lepiej (jeśli będzie się kleić lekko podsyp mąką). W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości piszcie komentarze, na wszystkie z pewnością odpowiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/faworki-roze/