Wegańska szarlotka bez glutenu

Agata
Fit
03.02.2018 9:36
Wegańska szarlotka bez glutenu

Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki: 400 g marchewki 1000 g jabłek 1,5 - 2 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka imbiru suszonego opcjonalnie sok z cytryny opcjonalnie garstka suszonej żurawiny bez cukru lub suszonych śliwek Wykonanie: Formę wyjmujemy z piekarnika, na podpieczoną marchewkę wykładamy jabłka, wyrównujemy łyżką. Na papier wykładamy marchewkę, posypujemy ją łyżeczką cynamonu i i mocno dociskamy do dna tortownicy. Z powrotem przykrywamy folią i pieczemy przez 40 minut. W międzyczasie jabłka obieramy i ścieramy na grubej tarce. Na 10 minut przez końcem zdejmujemy folię.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2018/01/weganska-szarlotka-dieta-dr-dabrowskiej.html