CIASTO Z PŁATKÓW OWSIANYCH Z DŻEMEM I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI

Magdalena
Fit
02.02.2018 22:56
CIASTO Z PŁATKÓW OWSIANYCH Z DŻEMEM I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI

Bardzo proste ciasto na spodzie z płatków owsianych i wiórek kokosowych, z dżemem z truskawek oraz brzoskwiń i wierzchem z płatków kukurydzianych, wiórek kokosowych oraz gorzką czekoladą. 1 łyżeczka proszku do pieczenia 260 g dżemu z truskawek Stovit 260 g dżemu z brzoskwiń Stovit 1 szklanka płatków kukurydzianych 30-40 g czekolady gorzkiej Wykonanie: W misce rozbełtujemy jajka i mieszamy z mlekiem oraz miodem. Z pewnością jest to zdrowsza wersja słodkości i nawet osoby dbające o linię mogą sobie na niego pozwolić 😉 Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki mleka 2 jajka 3 łyżki płynnego miodu 1/2 szklanki wiórek kokosowych (+ garść na wierzch ) Następnie przekładamy do blachy (31 x 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Na podpieczony spód wykładamy dżemy - połowę ciasta smarujemy dżemem truskawkowym, a drugą połowę dżemem brzoskwiniowym. Wkładamy ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/02/ciasto-z-platkow-owsianych-z-dzemem.html