Grillowana tortilla z warzywami i domowym sosem czosnkowym

Magdalena
Obiad
02.02.2018 14:26
Grillowana tortilla z warzywami i domowym sosem czosnkowym

Składniki: - 1 tortilla – u mnie od Kuchnie Świata - ulubiony miks warzyw na patelnię* - 2 duże szczypty Ziół Małgorzaty (lub innej ulubionej mieszanki ziół) - odrobina oleju do smażenia - opcjonalnie starty żółty ser Na sos: - 1 ząbek czosnku - 2 pełne łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżka majonezu - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Warzywa smażymy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, doprawiając je do smaku ulubioną mieszanką ziół – u mnie Zioła Małgorzaty. Do środka wkładamy ulubione warzywa – u mnie zawsze brokuł, marchew, kukurydza i dodatkowo inne w zależności od tego na co mam akurat ochotę 😉 Taką tortillę można podać na lżejszy, szybki obiad lub na kolację. Jeśli nie macie takiego urządzenia, a jedynie np. patelnię grillową warto dodać do tortilli odrobinę sera, żeby się nie rozpadała podczas obrotu. W miseczce mieszamy jogurt naturalny, majonez i starty na drobnych oczkach ząbek czosnku. Dodatkowo: - posiekany koperek do posypania tortilli *około 2 mniejsze garście, muszą zmieścić się w tortilli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/grillowana-tortilla-z-warzywami-i-domowym-sosem-czosnkowym/