Jak zrobić prażoną cebulkę?

Zapiekanki
31.01.2018 16:59
Jak zrobić prażoną cebulkę?

Bo wcześniej nie spodziewałam się, że przepis może się komuś przydać 🙂 a okazało się ostatnio podczas wizyty znajomych (pozdrawiam-wiem, że to czytacie;)), że pojęcia nie mieli, że taki smakołyk mogą zrobić sami. Składniki: kilka cebul po 1 łyżce mąki na każdą cebulę po 1 łyżce bułki tartej na każde 3 cebule olej do smażenia sól A czy wiesz, że możesz zrobić sobie taką cebulkę w domu? 🙂 Cebulka prażona – co potrzebujesz? Cebulka prażona do przygotowania w warunkach domowych jest banalnie prosta! Ale też bez przesady, żeby smażyć po łyżce – ja wrzucam tak po 3-4 łyżki na jedną partię w małym rondelku. W garnku rozgrzej olej – smażenie odbywa się w głębokim tłuszczu, więc poziom oleju powinien osiągać minimum 2 cm od dna. Cebulka prażona, przechowywana w szczelnie zamykanym pojemniku, może stać nawet kilka tygodni (u mnie nigdy nie zdążyła się uchować dłużej niż 3 tygodnie, a prażę spore porcje:)). Cebulka prażona – na pewno kojarzysz z barów szybkiej obsługi, bo w prawie każdym mają taki dodatek do zapiekanek, hamburgerów i tym podobnych fast foodów. Zrobili wielkie oczy, bo zawsze wydawało im się to mega skomplikowane i stawiali na gotową, sklepową – a skomplikowanego nie ma tu absolutnie nic!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2017/10/cebulka-prazona/