Indyk w sosie teriyaki z ryżem

Obiad
30.01.2018 21:23
Indyk w sosie teriyaki z ryżem

Składniki: 1,2 kg mięsa z udźca indyka 10 łyżek sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju roślinnego 4 łyżki miodu 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki startego imbiru ryż basmati 3 łyżki sezamu Na patelni mieszamy i rozgrzewamy składniki sosu teriyaki: olej, sos sojowy, sok z cytryny, miód, imbir i zmiażdżony czosnek. Po paru minutach mieszamy tak aby mięso równomiernie się przesmażyło. Sos w tym czasie się zredukuje i nabierze gęstości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/01/indyk-w-sosie-teriyaki-z-ryzem.html