Mocno orzechowe ciasto bez mąki

Desery
29.01.2018 21:16
Mocno orzechowe ciasto bez mąki

Prosty przepis, kilka składników i mamy bardzo smaczny i w miarę zdrowy smakołyk Składniki: 150g orzechów włoskich, 150g migdałów, 120g miękkiego masła, 3 jajka, 100g cukru trzcinowego, 50g gorzkiej czekolady. Formę ( 18cm) posmarować masłem, wlać ciasto do formy, wyrównać i piec w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni przez około 25-30 minut, do tzw suchego patyczka. Gotowe ciasto wyjąc z piekarnika, ostudzone posypać cukrem pudrem, polukrować lub polać roztopioną czekoladą. Miękkie masło zmiksować z cukrem i jajkami, dodać orzechową mąkę, zmiksować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/mocno-orzechowe-ciasto-bez-maki/