"Warkocz" z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i camembertem

Obiad
28.01.2018 22:27
"Warkocz" z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i camembertem

Camembert otulony mięsem mielonym, pieczony w cieście francuskim, do tego jakieś ulubione warzywka i obiad w 25 minut gotowy Składniki: 1op ciasta francuskiego, 2op sera camembert, 500g mięsa mielonego ( wołowo- wieprzowego), 1 cebula, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka bazylii, 1 łyżka oregano, 1 łyżka papryki wędzonej, sól i pieprz wg smaku, 1 jajko, 2 łyżki sezamu. Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia, przez środek ciasta wyłożyć połowę farszu, zostawiać z góry i z dołu po 2,5cm. Pozostałe ciasto, które nie zostało zakryte mięsem pokroić na ukośne paski o szerokości 2 cm z jednej i drugiej strony mięsa. Kiedy nie ma czasu na gotowanie i trzeba zrobić coś na szybko, wtedy chętnie korzystam z tego przepisu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/warkocz-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-mielonym-i-camembertem/