KOKOSOWY KREM CZEKOLADOWY Z NERKOWCAMI

Desery
28.01.2018 14:14
KOKOSOWY KREM CZEKOLADOWY Z NERKOWCAMI

Serves: 6 Ingredients ¾ szklanki nerkowców (trzeba je namoczyć wcześniej na noc w wodzie) 1 puszka mleka kokosowego 400 g( patrzcie na skład- nie powinno być w nim nic więcej oprócz kokosa i wody) 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżka miodu albo syropu z agawy szczypta soli Instructions 3 from 3 reviews Kokosowy krem czekoladowy z nerkowcami Drukuj Prep time 15 min Cook time 5 min Total time 20 min krem czekoladowy z nerkowców i mleka kokosowego Author: www.cookingforemily.pl Puszkę mleka otworzyć bez mieszania, przełożyć gęstą cześć mleka do miseczki a rzadką przelać do blendera, dodać miód i sól - zmiksować dokładnie z nerkowcami (zdrapując co jakiś czas ze ścianek miksera). Do masy dodać gęstą część mleka kokosowego, resztę oleju kokosowego i zmiksować ( w razie potrzeby zdejmując masę ze ścianek blendera). Wstawić na minimum 4 godziny ( albo na noc) do lodówki 3.5.3226 Przepis pochodzi z bloga The kitchen Mccabe Metalową miskę umieścić na garnku z gotującą się wodą - przełożyć do niej połamaną czekoladę i 1 łyżkę oleju kokosowego i mieszając rozpuścić. to zdecydowanie zdrowsza wersja kremu czekoladowego – bez nabiału, na bazie mleka kokosowego, gęstość i aksamitność zawdzięcza zmielonym nerkowcom, olejowi kokosowemu i gorzkiej czekoladzie. Samo przygotowanie kremu jest bardzo łatwe i szybkie – musicie jednak wziąć pod uwagę, że do jego przygotowania potrzebujecie namocznych uprzednio nerkowców – więc najlepiej je zalać wodą dzień przed przygotowywaniem kremu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2017/03/kokosowy-krem-czekoladowy-z-nerkowcami/