Kora orzechowa

Patrycja
Ciasta
27.01.2018 16:18
Kora orzechowa

Składniki (blaszka 23/33 cm): ciasto: białka 8 szt, cukier 200 g, żółtka 3 szt, wiórka kokosowe 100 g, rodzynki 100 g, orzechy włoskie zmielone 200 g, mąka pszenna 3 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem brzoskwiniowy: syrop z jednej dużej puszki brzoskwiń ( puszka o łącznej masie 820 g. ) cukier 5 łyżek, woda 300 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, żółtka 5 szt, mąka pszenna 1 łyżka, masło 300 g, Blaty najlepiej upiec w tym samym czasie, ponieważ gdy druga blaszka z ciastem będzie oczekiwała na upieczenie to białka opadną. Blaty najlepiej upiec w tym samym czasie, ponieważ gdy druga blaszka z ciastem będzie oczekiwała na upieczenie to białka opadną. Ponadto: delicje pomarańczowe 2 opakowania, galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 2 opakowania, brzoskwinie pozostałe z puszki, herbata czarna do nasączenia delicji, Sposób przygotowania: Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Dodajemy bakalie z mąką i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia składników. 2 wysokie formy o wymiarach 23/33 cm: wykładamy papierem do pieczenia. Dodajemy bakalie z mąką i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia składników. 2 wysokie formy o wymiarach 23/33 cm: wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo po łyżce dodajemy cukier i ubijamy aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo po łyżce dodajemy cukier i ubijamy aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Na niej układamy delicje czekoladą do dołu, lekko dociskamy je w masę. Na niej układamy delicje czekoladą do dołu, lekko dociskamy je w masę. Pieczemy w temperaturze 160 st. C przez ok 35 min, aż ciasto będzie sztywne i chrupiące. Pieczemy w temperaturze 160 st. C przez ok 35 min, aż ciasto będzie sztywne i chrupiące. Krem: Do garnuszka przelać syrop z brzoskwiń, 150 ml wody oraz cukier i zagotować. Krem: Do garnuszka przelać syrop z brzoskwiń, 150 ml wody oraz cukier i zagotować. Na pozostawiony w formie blat, rozsmarowujemy połowę masy. Na pozostawiony w formie blat, rozsmarowujemy połowę masy. Stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu i ucieramy na puszysty, gładki krem. Stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu i ucieramy na puszysty, gładki krem. Ciasto dzielimy na pół i równomiernie rozsmarowujemy w foremkach. Ciasto dzielimy na pół i równomiernie rozsmarowujemy w foremkach. Torebkę czarnej herbaty zaparzamy w połowie szklanki wody i odstawiamy do ostygnięcia. Torebkę czarnej herbaty zaparzamy w połowie szklanki wody i odstawiamy do ostygnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/01/kora-orzechowa.html