Przepis
Kremowy deser z białą czekoladą, malinami i jagodami
Składniki:
- 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka)
- 200g cukru
- 200g masła
- 2 serki homogenizowane waniliowe
- 1 biała czekolada
- garść malin
- garść jagód
Przygotowanie:
Utrzeć żółtka z cukrem. Stopić masło, przestudzić i dodać do masy. Dodać serki homogenizowane i wymieszać.
Masę podzielić na trzy części - do jednej dodać stopioną połowę czekolady, do drugiej zmiksowane maliny, a do trzeciej zmiksowane jagody. Ubić pianę z białek i wymieszać z masami. Nakładać do kieliszków/pucharków na zmianę masy. Włożyć do lodówki na kilka godzin.
Pozostałą połowę czekolady rozpuścić i zrobić na pergaminie wzorki. Poczekać aż czekolada zastygnie, podważyć je i udekorować nimi deser.