Kremowy deser z białą czekoladą

Ewelina
Przepisy
28.04.2014 9:12
Kremowy deser z białą czekoladą

Przepis

Kremowy deser z białą czekoladą, malinami i jagodami

Składniki:

- 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka)

- 200g cukru

- 200g masła

- 2 serki homogenizowane waniliowe

- 1 biała czekolada

- garść malin

- garść jagód

Przygotowanie:

Utrzeć żółtka z cukrem. Stopić masło, przestudzić i dodać do masy. Dodać serki homogenizowane i wymieszać.

Masę podzielić na trzy części - do jednej dodać stopioną połowę czekolady, do drugiej zmiksowane maliny, a do trzeciej zmiksowane jagody. Ubić pianę z białek i wymieszać z masami. Nakładać do kieliszków/pucharków na zmianę masy. Włożyć do lodówki na kilka godzin.

Pozostałą połowę czekolady rozpuścić i zrobić na pergaminie wzorki. Poczekać aż czekolada zastygnie, podważyć je i udekorować nimi deser.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną