Łabędzi puch

Wiesław
Ciasta
25.01.2018 18:39
Łabędzi puch

Lekkie i puszyste ciasto przekładane masą kokosową z dodatkiem kajzerek i dżemem porzeczkowym, znakomicie sprawdzi się na specjalne okazje 10 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 bułki kajzerki 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych 200 g masła 100 g wiórków kokosowych 1 łyżka masła 1/2 szklanki cukru 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, dodajemy masę kokosowo - bułkową, gotujemy około 5 min. oraz odstawiamy do wystygnięcia (co jakiś czas masę mieszamy). 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, dodajemy masę kokosowo - bułkową, gotujemy około 5 min. oraz odstawiamy do wystygnięcia (co jakiś czas masę mieszamy). sok wyciśnięty z połowy cytryny 1/2 szklanki przegotowanej wody dżem z czarnej porzeczki (460 g) Masło w temp. pokojowej miksujemy na puch i partiami łyżką dodajemy budyń kokosowo - bułkowy. Masło w temp. pokojowej miksujemy na puch i partiami łyżką dodajemy budyń kokosowo - bułkowy. W rondelku rozpuszczamy 1 łyżkę masła z cukrem i wiórkami kokosowymi. Blaty biszkoptowe nasączamy sokiem z cytryny wymieszanym z wodą. Składniki na biszkopt dzielimy na pół i pieczemy oddzielnie dwa blaty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2018/01/abedzi-puch.html