Keks kawowo-orzechowy

Nawoja
Ciasta
25.01.2018 11:26
Keks kawowo-orzechowy

Keks kawowo-orzechowy (składniki na keksówkę 26x12) - 200 g miękkiego masła - 170 g cukru pudru - 50 g zmielonych orzechów (włoskich, pekan, migdałów, laskowych) - 200 g mąki pszennej - 4 jajka - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej - 1 płaska łyżeczka gorzkiego kakao - 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 15 ml oleju Można to zrobić przy pomocy blendera kielichowego, bądź malaksera. To kawy się chce, kakao z cynamonem albo herbaty ziołowej z sokiem malinowym. I gdy upał odpuszcza w końcu, wieczory są dłuższe, to znajdzie się chwila, żeby piekarnik włączyć. I tak siadamy w fotelu, otuleni ciepłym kocem i delektujemy się orzechowo-kawowym, wilgotnym keksem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2017/08/keks-kawowo-orzechowy.html