Fit flaczki wegetariańskie

Monika
Fit
24.01.2018 8:57
Fit flaczki wegetariańskie

W zależności od tego jak lubicie. woda – 2 litry Flaki z boczniaków – przygotowanie Najpierw zabieramy się za nasze grzybki. Marchewka x 2, pietruszka x 2, pół selera, por przyprawy: nie obejdzie się bez ziela angielskiego x 4, i bez liścia laurowego x 2. Mamy dla Was przepis! Flaki z boczniaków – niezbędne składniki boczniaki – ja kupiłam opakowanie 400 gram w Biedronce, i to wcale nie drogo! Ale te nasze, z boczniaków, wcale nie tracą na smaku i do złudzenia przypominają oryginał, a są naprawdę proste w wykonaniu i zadziwiająco niskokaloryczne. Ja dodaję także odrobinę gałki muszkatołowej, jakieś pół łyżeczki lubczyku, sól himalajską i sporo czarnego pieprzu – ale to wszystko do smaku. Później wszystko zalewamy wodą, i dodajemy jeszcze seler i por – w całości. Flaki z boczniakó najlepsze są na ciepło, ale i letnie można zjeść ze smakiem! Nie tylko dla własnego zdrowia, ale także dla walorów smakowych. Do garnka wkładamy łyżkę oleju kokosowego i wrzucamy na to nasze grzyby i pokrojone warzywa. To samo robimy z marchewką i pietruszką, im cieńsze kawałeczki, tym lepiej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://whatsup-gniezno.pl/2018/01/24/dietetyczne-flaki-z-boczniakow-prosty-przepis/