WOŁOWINA WASABI PO JAPOŃSKU

Magdalena
Makarony
23.01.2018 23:19
WOŁOWINA WASABI PO JAPOŃSKU

Dostępność produktów OYAKATA: ➨AUCHAN ➨CARREFOUR ➨ CARREFOUR EXPRESS ➨CARREFOUR MARKET ➨PIOTR I PAWEŁ ➨FRESH MARKET ➨GLOBI ➨INTERMARCHE ➨KAUFLAND ➨JMP ➨MILA ➨SIMPLY MARKET ➨TESCO ➨ŻABKA ➨YATTA.PL ➨STOKROTKA ➨EKO Składniki: ok. 350-400 g wołowiny 2 op. dania instant OYAKATA - Japońska Wołowina smak wasabi 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1 duża marchewka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sezamu pęczek szczypiorku 2 łyżki oliwy 2 łyżki oleju sezamowego papryka słodka mielona sól, pieprz Wykonanie: Wołowinę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. To zapraszam do artykułu ➨ 4 najpopularniejsze potrawy japońskie Kuchnię japońską podzielić można na kilka grup: nimono - dania gotowane yakimono - dania pieczone agemono - dania smażone tsukemono - dania, które poddane zostały procesom fermentacji gohanmono - dania przyrządzane z ryżu Sos zużyłam do zamarynowania mięsa, a potrawę podałam z makaronem, który znajdował się w kubku, dzięki temu nie musiałam kupować dodatkowych składników używanych w kuchni japońskiej. Dania OYAKATA są oferowane w praktycznych kubkach, dzięki którym można cieszyć się ulubionymi smakami Japonii w każdym miejscu i w każdych warunkach. Japonia, oprócz sushi słynie z takich potraw jak: zupa ramen oraz miso, okonomiyaki, takoyaki, deserów przyrządzanych z zielonej herbaty, a także owoców morza, surowych oraz suszonych ryb, warzyw, ryżu i makaronów. Dużo tańszą opcją jest przygotowanie takiego dania we własnym domu... przyrządzanie potraw kuchni japońskiej nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych - jest to kuchnia prosta i w miarę szybka, no oprócz sushi 🍣 Dania OYAKATA zawierają mieszanki aromatycznych przypraw oraz sosy, które będą również pomocne w naszej kuchni podczas przygotowywania autorskich potraw w stylu japońskim. Kuchnia japońska kojarzy się głównie z sushi, a tak naprawdę jest ona niezwykle bogata oraz zróżnicowana i należy do bardzo wykwintnych - jest to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także oczu. Oprócz tego posiada on wieczko jako sitko z otworami do odlewania wody, dzięki któremu można w łatwy sposób przygotować danie, nie używając do tego dodatkowych naczyń. W zależności od preferencji - czy lubimy mniej czy bardziej ostre dania to do mięsa dajemy 1 lub 2 sosy. Na końcu dodajemy pokruszony makaron z dania instant i zalewamy wszystko wrzącą wodą (ok. 2 szklanki). Wrzucamy do miski, dodajemy sos z dania instant i dokładnie obtaczamy w nim mięso. Kuchnia to bardzo ważny element ich życia, posiłkom poświęcają szczególną uwagę, a ich spożywanie związane jest z określoną ceremonią - dania jedzone są według obowiązujących zasad, których Japończycy rzetelnie przestrzegają. A gdy nie mamy czasu, aby przygotować wykwintny japoński obiad, możemy skorzystać z jednego z japońskich dań instant OYAKATA, inspirowanych kuchnią Kraju Kwitnącej Danie to zawiera makaron, saszetkę z sosem oraz wzbogacone jest szczypiorkiem oraz kawałkami wołowiny. Gdy najdzie nas ochota na kuchnię japońską, nie musimy lecieć od razu do Japonii czy szukać restauracji japońskiej w okolicy 😉 Dania kuchni japońskiej podbijają serca osób na całym świecie, także w Polsce. Pałeczki występują w dwóch długościach – krótszej, używane do jedzenia i do gotowania oraz dłuższej, ok. 30-40 centymetrowej, stosowanej do smażenia lub gotowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/01/wolowina-wasabi-po-japonsku.html