Niebo w gębie ciasto

Beata
Ciasta
21.01.2018 12:55
Niebo w gębie ciasto

Krem orzechowy 250 g startych orzechów włoskich 250 ml mleka 250 g masła 150 g cukru pudru Mleko zagotować z orzechami zdjąć z palnika i wystudzić. żródło mojewypieki.com Ciasto 400 g mąki pszennej 250 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać orzechy i zmiksować na gładko. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Nadzienie jabłkowe 1,5 kg jabłek 150 g cukru sok z 1/2 cytryny 1 galaretka cytrynowa Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie skropić je cytryną, wsypać cukier i włożyć do rondla. Polewa 100 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki Śmietanę podgrzać, ale nie gotować. Mąkę przesiać na stolnicę wbić żółtka, wsypać proszek do pieczenia i cukier puder. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nim rozwałkowane ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/01/niebo-w-gebie-ciasto.html

smak i uczucie

Beata