Kotleciki drobiowe (z mascarpone) na patykach

Obiad
19.01.2018 12:44
Kotleciki drobiowe (z mascarpone) na patykach

Coś podobnego do ormiańskiego Lula-Kebabu w warunkach domowych Składniki: 500g farszu drobiowego (może być mieszany- pierś i udka z kurczaka/ indyka wg uznania), 1 średnia cebula, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki serka mascarpone, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka pieprzu, sól wg smaku. Tak przygotowane mięso wyłożyć na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Kolejna propozycja dla miłośników mięsa drobiowego- kremowe kotleciki drobiowe z mascarpone na patykach. Mięso zmielić razem z cebulą i czosnkiem lub do gotowego farszu dodać zmieloną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/kotleciki-drobiowe-z-mascarpone-na-patykach/