Kokosowe ciasto z kaszy jaglanej

Ciasta
18.01.2018 21:31
Kokosowe ciasto z kaszy jaglanej

Idealny z polewą jagodową albo wiśnianą Ingredients na spód: szklanka płatków owsianych pół szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka syropu z agawy na środek: 1 szklanka kaszy jaglanej 3 łyżki oleju kokosowego 1 puszka mleka kokosowego (patrzcie na skład, potrzebne takie bez zagęszczaczy, w składzie tylko kokos i woda) 6 łyżek syropu z agawy (może byś też miód albo syrop ryżowy) ⅔ szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki mąki kokosowej sok i skórka z jednej limonki na polewę: 2 szklanki jagód ( można zrobić z truskawkami albo wiśniami)- teraz oczywiście można wykorzystać mrożone. Zadanie wykonane:) 5.0 from 6 reviews Kokosowy jagielnik z jagodami Drukuj Prep time 40 min Cook time 50 min Total time 1 godzina 30 min kokosowy jagielnik czyli ciasto z kaszy jaglanej z dodatkiem wiórków, oleju i mleka kokosowego. Do robota kuchennego przełożyć kaszę, dodać olej kokosowy, syrop z agawy, wiórki kokosowe i mleko kokosowe – zmiksować na gładką masę (można też użyć blendera ręcznego). Z kaszy gotuję bardzo dużo i na moim blogu znajdziecie mnóstwo przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej. W robocie kuchennym rozdrobnić płatki owsiane z wiórkami, następnie dodać olej i syrop z agawy, zmiksować aż powstanie kruszonka. Jest wegański i bezglutenowy, zdrowy i pyszny – szczególnie jeszcze lekko ciepły z dodatkiem polewy z jagód. Ale przy okazji tego zadania od ładnebebe uświadomiłam sobie, że nie ma na bogu ciasta, chociaż o cieście z kaszy jaglanej myślałam nie raz. Ciasto podawać jeszcze lekko ciepłe (takie jest najlepsze) z polewą z jagód. Jest jaglanka śniadaniowa, w postaci kaszek, zapiekanek, placków, granoli i smoothie, jest chleb z dodatkiem kaszy, są słodkości: muffinki, batony, są też dania obiadowe: zupy, sałatki, kopytka, kotleciki, pulpety czy tarta. W miseczce wymieszać mąkę z kilkoma łyżeczkami zimnej wody – na jednolitą masę. Do jagód powoli wlewać wodę z mąką, mieszając cały czas żeby nie powstało grudek – jagody powinny zgęstnieć. jagody przełożyć do garnka i gotować ok 5 minut, dodać syrop z agawy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2017/03/kokosowy-jagielnik-z-jagodami/