Filet z indyka faszerowany

Karol
Obiad
18.01.2018 19:25
Filet z indyka faszerowany

Potrzebne składniki 1,2 kg filetu z indyka 3 łyżki oliwy z oliwek sok z jednej limonki 1 łyżka masła czosnek granulowany (rozmaryn, pieprz, papryka, tymianek, sól) 0,5 łyżeczki cukru Farsz: 1 cebula 2 ząbki czosnku pół cukinii 1 kulka mozzarelli 6-7 połówek suszonych pomidorów sól (pieprz, mięta, szałwia) Filet z indyka faszerowany wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Marynujemy w wymieszanych przyprawach z sokiem z limonki i oliwą, dokładnie nacieramy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Układamy wiórki masła na wierzchu mięsa i pieczemy w 200 stopniach 30 min pod przykryciem i 30 min bez przykrycia. Nakładamy farsz na rozłożone mięso i zawijamy z rozdrobnioną mozzarellą w rulon. Łącznie: 1 godz. 30 min. Filet z indyka faszerowany Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Marynata z sokiem z limonki nadaje wyraźnego smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/filet-z-indyka-faszerowany/