Odwracane ciacho kapuściane (dietetyczne)

Fit
17.01.2018 21:18
Odwracane ciacho kapuściane (dietetyczne)

Cienko posiekaną kapustę wymieszać z łyżeczką soli i dusić na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni przez około 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu. Specjalnie nie ozdabiałam wierzchu przed krojeniem, by było widać zwartą strukturę kapusty 😉 Składniki: 600g kapusty, 3 jajka, 60ml wody, 40g otrębów owsianych, sól i przyprawy wg smaku. Ja do jajek dodałam 1 łyżeczkę papryki słodkiej wędzonej, 1 łyżeczkę czubrycy zielonej, 1 łyżeczkę kurkumy i odrobinę pieprzu. Jajka wymieszać z wodą, otrębami i przyprawami i odstawić na około 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/odwracane-ciacho-kapusciane-dietetyczne/