Pulpety w sosie własnym. Delikatne klopsiki mięsne.

Nela
Obiad
16.01.2018 13:40
Pulpety w sosie własnym. Delikatne klopsiki mięsne.

Polecam :) Składniki - 0,5 kg mięsa mielonego ( u mnie z udźca indyka ) - 1 jajko - 1 łyżka kaszy manny - duży ząbek czosnku - szczypta majeranku - sól - olej - 2 łyżeczki maki pszennej - czosnek mielony, pieprz mielony Wykonanie Mięso mielone przekładam do miseczki, dodaje do niego całe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, kaszę mannę, majeranek i sól. Po tym czasie pulpeciki wyjmuje na talerz, do pozostałej zawartości na patelni dodaję wymieszana mąkę z wodą i przyprawy do smaku : sól, czosnek mielony, papryka czy pieprz, mieszam i zagotowuję. Smacznego :) Ps :) Podaje jeszcze klika propozycji na inne pulpeciki/klopsiki z mojego bloga : https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/09/delikatne-pulpeciki-z-indyka-w.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2017/05/pulpeciki-w-modej-kapuscie-lekkie.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/pulpety-z-indyka-w-sosie-pieczarkowo.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2017/05/lekkostrawna-zupa-z-klopsikami.html Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, podsmażam pulpeciki z dwóch stron. Do powstałego sosu przekładam pulpeciki i całość gotuję jeszcze na wolnym ogniu 3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2018/01/pulpety-w-sosie-wasnym-delikatne.html