Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem

Sylwia
Obiad
11.01.2018 15:52
Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem

Ilość porcji: 18 sztuk Składniki: Kruche ciasto: 250 g mąki (rodzaj dowolny) 150 g masła 1 jajko 3 łyżki mleka 1 łyżeczka soli (u mnie himalajska) Farsz: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 50 g mrożonego groszku 1 ugotowane jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz (do smaku) Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem to pyszny obiad z piekarnika lub przekąska na imprezę. [wp-svg-iconsicon=stopwatch wrap=i] Dodatkowo: 1 żółtko Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć na stolnicę i zagnieść. Farsz: Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na złoty kolor posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Ciasto rozwałkować na cienki 5-cio milimetrowy płat i wyciąć z niego okręgi o średnicy od 9 do 10 centymetrowe. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 minut (w zależności od grubości ciasta).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/kruche-pierozki-z-tunczykiem-i-groszkiem/