Zupa serowo-czosnkowa

Monika
Zupy
11.01.2018 0:11
Zupa serowo-czosnkowa

składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 700 g obranych ziemniaków 1 duża cebula 1 duża główka czosnku 1 łyżka masła 150 g sera cheddar 50 g parmezanu 1/2 łyżeczki tymianku sól Cebulę pokroić w niedużą kostkę. Sery można dodać dowolne tylko żeby dobrze się topiły, ja wybrałam te ostrzejsze w smaku-cheddar i parmezan. Ilość czosnku można sobie dostosować pod swój smak więc jeśli ktoś woli mocno czosnkowe smaki wystarczy dodać więcej czosnku. Obrane ziemniaki także pokroić w niedużą kostkę. W miedzyczasie sery zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gdy warzywa będą już miękkie dodać starte sery.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/01/zupa-serowo-czosnkowa.html