Ciasto francuskie na słono z pieczonym łososiem i fetą

Agata
Przekąski
10.01.2018 18:07
Ciasto francuskie na słono z pieczonym łososiem i fetą

Na dole wpisu znajdziesz też inne przepisy na przekąski na imprezę – nie tylko na przekąski z ciasta francuskiego, ale też inne sprawdzone przepisy – np. na sałatki, na likiery czy na dipy na imprezę. Przepisów na przekąski z ciasta francuskiego dużo jest u mnie na blogu, a ostatnio publikowałam też przepis na ciasto francuskie na słono z łososiem. A także na pyszne chipsy warzywne :) Drukuj Ciasto francuskie na słono z pieczonym łososiem i fetą Składniki płat ciasta francuskiego 100 - 150 g pieczonego łososia (waga przed pieczeniem) 100 g sera feta pasta wasabi (możesz pominąć) żółtko do posmarowania Przygotowanie Ciasto francuskie rozwiń. Przekąski te zrobiłam w formie ślimaczków z ciasta francuskiego – na płacie ciasta francuskiego rozłożyłam kawałki ryby, zostawiając 1 cm pasek wzdłuż dłuższego boku, aby móc skleić ciasto w roladę. Pomysł na te przekąski z ciasta francuskiego zrodził się z przypadku – po prostu został mi kawałek pieczonego łososia i akurat musiałam przygotować jakieś przekąski. A w karnawale warto mieć pod ręką przepisy na przekąski, np. przekąski z ciasta francuskiego :) Nie zapomnij skorzystać jeszcze z tych przepisów na dania i przekąski na imprezę: Roladę pokrój na plastry grubości ok. 1-1,5 cm i rozłóż ślimaczki na papierze do pieczenia- u góry ma być zwinięcie. A przekąski z ciasta francuskiego na słono zwykle cieszą się największym powodzeniem. Zatem proszę bardzo: ciasto francuskie na słono z pieczonym łososiem i fetą :) 3.5.3228 English version Smoked Salmon and Feta Puff Pastry Appetizer Recipe 1 ready rolled puff pastry 100-150 g baked salmon (weight before baking) about 100 g feta cheese wasabi paste yolk for brushing Unroll the pastry. Wtedy jednak było jednak ciasto francuskie z wędzonym łososiem, a dziś z pieczonym łososiem i fetą. Jak ci zostanie kawałek ciasta to pokrój je na paski, zwiń i upiecz – będą fajne małe paluszki. Sklejamy i tniemy na 1-1,5 centymetrowe kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.eksperymentalnie.com/ciasto-francuskie-na-slono-z-lososiem/