Lody McFlurry własnej roboty

Młodzi
Desery
06.01.2018 17:36
Lody McFlurry własnej roboty

Tak przygotowane składniki należy na zmianę przepuszczać przez wyciskarkę na pełnym sicie przeznaczonym do homogenizacji (jednorodnego zmieszania składników, które w normalnych warunkach się nie mieszają). W miejsce batoników można wykorzystać czekoladę z orzechami lub z nadzieniem na przykład truskawkowym. Sposób przygotowania: Lody waniliowe należy wyjąć z zamrażarki na pół godziny przed, aby nie były mocno zmrożone. Początkowo uznawałam to za wadę produkcji McFlurrów, ale z czasem stwierdzam, że to ciekawe urozmaicenie, ponieważ toczy się bój o to, kto oblizuje poszczególne elementy. Moja wyobraźnia ruszyła i postanowiłam wykonać z jej pomocą lody śmietankowe z kawałkami batoników a’la Snickers. Ulubione batoniki trzeba pokroić na mniejsze kawałki, aby nie zapchały wyciskarki i zostały z łatwością zmielone. Z reguły nie jadam fastfoodów, więc jeśli już odwiedzałam Mc Donalda to właśnie w tym celu. Lody McFlurry własnej roboty w smaku różnią się od oryginału, ponieważ… są o wiele słodsze. Połączenie waniliowych puszystych gałek wraz z kawałkami ulubionych batoników jest sprzedażowym strzałem w dziesiątkę. Pewnego dnia, gdy miałam ochotę na coś słodkiego, postawiłam przed sobą ambitne zadanie – lody McFlurry własnej roboty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mlodzinadorobku.pl/lody-mcflurry-wlasnej-roboty/