Imprezowe mini tarty z kajmakiem i solonymi migdałami

Magdalena
Ciasta
29.12.2017 10:27
Imprezowe mini tarty z kajmakiem i solonymi migdałami

Składniki: (na 4-5 sztuk; ilość można zwiększyć w zależności od potrzeb) 300 g mąki pszennej 3 żółtka 140 g ziemnego masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia około 5 czubatych łyżeczek kajmaku – u mnie śmietankowy migdały prażone z solą himalajską Quick Snack Moreso opcjonalnie cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 3 żółtka, masło lub margarynę (siekam nożem, aby szybciej zagnieść ciasto), cukier puder i proszek do pieczenia. Na wierzch rwiemy w palcach kawałki ciasta tworząc z nich a la łatki. Następnie każdą wylepiamy ciastem (ja zgniatam kawałek ciasta w rękach tworząc a la placuszek, wkładam do foremki i ugniatam palcami, aby wypełnić całą foremkę i jej brzegi). Po wystudzeniu imprezowe mini tarty z kajmakiem i solonymi migdałami wyciągamy z foremek. Wylepione ciastem foremki i resztę ciasta na łatki wkładamy na 10 minut do lodówki. Do każdej małej tarty nakładamy czubatą łyżkę kajmaku lekko go rozsmarowując i kilka sztuk prażonych migdałów z solą himalajską. Kawałek ciasta zostawiamy w misce, aby późnej zrobić z niego łatki. Zachęcam Was do odwiedzin oficjalnej strony marki Moreso www.moreso.pl , jak i fanpaga na Facebook, na którym pojawi się lista sklepów, gdzie możecie kupić przekąski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/imprezowe-mini-tarty-z-kajmakiem-i-solonymi-migdalami/