Kakaowy tort bezowy z bitą śmietaną

Karol
Ciasta
27.12.2017 8:02
Kakaowy tort bezowy z bitą śmietaną

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kakaowy tort bezowy z bitą śmietaną wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Beza: 6 białek 300 g cukru pudru (lub bardzo drobny zwykły) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu białego winnego lub ryżowego 2 łyżki kakao Krem: 500 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka kopiasta cappuccino Owoce: dowolne owoce sezonowe dobrze pasują figi (jagody, truskawki, maliny, granaty, borówki) Na ostudzona bezę nakładamy warstwami śmietanę i na wierzch owoce. Najpierw 120 stopni przez 30 min a potem zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy bezę przez 3 godziny. Można ten proces przyspieszyć stosując układ 180 stopni 5 minut i 140 stopni 80 min, ale polecam pierwsze rozwiązanie. Świetny deser nie tylko w lecie ale i w zimie nawet z mrożonych owoców. Przed samym podaniem przygotowujemy bitą śmietanę miksując schłodzoną śmietanę i cukier wanilinowy do uzyskania sztywnej masy. Wcześniej można je sobie odrysować na dużym talerzu (20-23 cm). Pyszny i delikatny kakaowy tort bezowy z bitą śmietaną i owocami... mmm. Łącznie: 4 godz. Kakaowy tort bezowy z bitą śmietaną Można przygotować bezę poprzedniego dnia wieczorem i zostawić na noc. Masę wykładamy na papier do pieczenia dość niedbale tworząc jednakowe okręgi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/kakaowy-tort-bezowy-z-bita-smietana/