Miodownik z masą śmietanową

Wiesław
Ciasta
20.12.2017 20:23
Miodownik z masą śmietanową

Masa do przełożenia z kwaśnej smietany jest przepyszna, inna niż wszystkie, a ciasto z dnia na dzień smakuje jeszcze lepiej Następnie wlewamy masę jajeczną na gotujące się mleko i cały czas mieszamy oraz gotujemy do zgęstnięcia. Składniki: Na stolnicę wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy masło, miód, cukier i sodę oraz zagniatamy. Przepis na ten miodownik mam z pożółkłej kartki w notatniku Mamy. Ciasto należy schłodzić w lodówce, najlepiej na całą noc. Blaty pieczemy oddzielnie w temp. 180 st. przez około 15 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2016/11/miodownik-z-masa-smietanowa.html