Ryba po rybacku na Wigilię – przepis krok po kroku

Magdalena
Obiad
19.12.2017 19:54
Ryba po rybacku na Wigilię – przepis krok po kroku

😉 Ryba po rybacku na Wigilię – przepis krok po kroku Do przygotowania ryby po rybacku będziecie potrzebować: 2 marchewki 2 pietruszki 1 selera (korzeń) 1 cebulę 200 g śmietany 18% 100-200 ml wody oleju do smażenia 4 porcje ryby 1 jajko 1-2 łyżek mąki do panierowania ryby (u mnie mąka jaglana) soli i pieprzu do smaku (ja użyłam pieprzu ziołowego) W moim domu, a wcześniej w domu mojej Babci, gdzie zawsze odbywała się kolacja wigilijna, tradycyjnym daniem jest właśnie ryba, którą od zawsze nazywano rybą po rybacku. W dodatku, ryba po rybacku jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga zbyt długiego stania przy kuchni Ryba po rybacku – wykonanie krok po krok: 1. Warzywa myjemy i obieramy. Następnie na stół wjeżdżał wigilijny barszcz czerwony z uszkami i świętowanie rozpoczynało się na dobre 😉 Smacznego! 🙂 2. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju. Dlatego dzisiaj chciałabym podzielić z Wami moim przepisem na wigilijną potrawę z ryby. 11. Usmażone porcje ryby odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Tak przygotowaną rybę, smażymy z każdej strony na rozgrzanym, głębokim tłuszczu, aż do uzyskania złotego koloru. Całość tworzy bardzo harmonijne w smaku, a zarazem delikatne danie, od którego zawsze zaczynamy naszą Wigilię. Nasza ryba po rybacku jest już gotowa. 3. Marchewkę, pietruszkę oraz selera ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do zeszklonej cebuli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://okiemblondynki.pl/zdrowy-tryb-zycia/przepisy/ryba-po-rybacku-na-wigilie-przepis/