Sernik wiedeński z żurawiną i wiśnią

Katarzyna
Ciasta
18.12.2017 13:56
Sernik wiedeński z żurawiną i wiśnią

Wartości odżywcze: 1298 kcal B 119 g W 56 g T 67 gSkładniki na formę 20-22 cm: ▪ 500 g twarogu półtłustego 3-krotnie zmielonego lub gotowego z wiaderka* ▪ 3 jajka* ▪ 60 g masła* ▪ 2 garście suszonych owoców (żurawina, śliwka, rodzynki-wedle uznania) ▪ pół opakowania budyniu waniliowego (u mnie bez cukru) +polewa, ozdoba *wszystkie składniki zimne muszą być w temperaturze pokojowej. Mimo, że zakupy starałam się ogarnąć w sobotę, wczoraj jednak doszły kolejne siatki i jeszcze kupno nowej choinki, że zbrakło mi czasu na napisanie posta. 😃 No, ale mamy na szczęście poniedziałek, spokój, praca i trochę relaksu w porównaniu do weekendu😊 Tak jak obiecałam, przygotowałam sernik, dodatkowo z niespodziankami w środku, czyli mieszanką żurawinowo-wiśniową. Jednak święta to czas, kiedy trudno zrobić wytyczne zakupy z kartki, bo gdy się wybierasz większą gromadą, zawsze ktoś zauważy jeszcze coś fajnego i wrzuci do koszyka, przez co czas się wydłuża. Oczywiście te ciasto koniecznie znajdzie się na święta u mnie, bo bardzo nam posmakowało. Mam nadzieję, że nie jesteście źli, za to, że wczoraj nie wstawiłam obiecanego weekendowego ciacha.😇 2. Białka ubijamy i wstawiamy na chwile do lodówki. 3. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2017/12/sernik-wiedenski-z-zurawina-i-wisnia.html