Rolada z cebulą i boczkiem

Sylwia
Obiad
15.12.2017 19:57
Rolada z cebulą i boczkiem

Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 15 plastrów Składniki: 1,2 kg fileta z indyka 400 g cebuli 120 g boczku w plasterkach 4 łyżki oleju 8 gałązek tymianku szczypta pieprzu szczypta soli Marynata: 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżka czerwonego wina ½ łyżki musztardy Przygotowanie: Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na 1 łyżce tłuszczu. Roladę smażyć na oleju przez około 20 minut z każdej strony, następnie podlać ją 100 ml wody i dusić pod przykryciem przez 30 – 40 minut. Rolada z cebulą i boczkiem to smażone mięso z indyka faszerowane podsmażoną cebulą, plastrami boczku oraz tymiankiem. W między czasie do pozostawionej wcześniej 1 łyżki cebuli dodać wszystkie składniki na marynatę i wymieszać. Mięso jest dodatkowo polane słodką marynatą na bazie miodu i soku z pomarańczy. Mięso naciąć wzdłuż (lub poprzek) (patrz krok 3.), rozbić na cienki plaster i doprawić pieprzem oraz solą. Polać mięso marynatą Poprzedni 1 z 12 Następny Kurczak, indyk, wołowina, baranina czy wieprzowina? Na płat fileta ułożyć plastry boczku, następnie posypać tymiankiem. Na mięso wyłożyć boczek i tymianek 6. Przełożyć na półmisek i udekorować plasterkami pomarańczy oraz gałązką tymianku. Mięso lekko przestudzić, pokroić na plastry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/rolada-z-cebula-i-boczkiem/