Soczysta karkówka duszona w miodzie

Bogumiła
Obiad
15.12.2017 18:28
Soczysta karkówka duszona w miodzie

Soczysta karkówka duszona w miodzie Składniki: 1 kg karkówki 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 2 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego oregano 4 łyżki miodu wielokwiatowego 100 ml koncentratu pomidorowego 150 ml ketchupu sól, pieprz Przygotowanie: Karkówka duszona w miodzie musi być smażona jeszcze przez 1-2 minuty, po czym przełóż do naczynia żaroodpornego i przykryj pokrywką. Soczysta karkówka duszona w miodzie Październikowe wieczory coraz dłuższe, a jesiennych apetytów nie da zaspokoić się tak łatwo jak w ciepły, letni dzień. Krok 2: Karkówkę obsmaż na rozgrzanym oleju, po 2-3 minuty z każdej strony, aż się zarumieni. Oczywiście nie namawiam tu nikogo do gromadzenia zimowych, zapasowych kilogramów, ale wraz z niższymi temperaturami warto pomyśleć o bardziej sytych daniach. Przepis TU Więcej przepisów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji SimplyTastly (więcej na www.SimplyTastly.pl ) oraz pod etykietami 1,5 l butelek Coca-Coli. Upieczone mięso pokrój w plastry i podaj polane powstałym podczas pieczenia sosem i ziemniakami purée. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram. Dzisiejszy przepis to soczysta karkówka duszona w słodkim nektarze zwanym miodem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/soczysta-karkowka-duszona-w-miodzie/