Babeczki marchewkowe. Przepis krok po kroku

Bogumiła
Desery
15.12.2017 13:22
Babeczki marchewkowe. Przepis krok po kroku

Babeczki Marchewkowe oto składniki potrzebne do przygotowania : 250 g marchewki startej na grubych oczkach 140 g cukru lub 0,5 szklanki miodu 4 jajka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 0,5 szklanki oleju szczypta soli ew. 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich Poniżej przepis na krem z serka typu Philadelphia. Potrzebujesz: 100 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 200 g serka typu Philadelphia Wszystkie składniki kremu zmieszaj ze sobą mikserem na idealnie gładką masę. Pisząc ten tekst zajadam się taką babeczką popijając kawę 🙂 Z tego względu, że wszystkim smakuje często pojawiają się w naszym domu. Babeczki marchewkowe można podawać zaraz po upieczeni z lukrem, polewą czekoladową lub bez niczego. Jajka z cukrem ubij mikserem na puszystą masę. Przepis na Ciasto marchewkowe z kokosem, ananasem i orzechami Przyznam, że ja też za nimi przepadam, szczególnie z kremowym serkiem i figami. Babeczki marchewkowe to jeden z ulubionych deserów moich córek. Aby krem lepiej trzymał się babeczki zetnij czubki i rękawem cukierniczym ozdobnie nałóż kremową masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/babeczki-marchewkowe/