Malinowa pianka na spodzie z biszkoptów

Ciasta
14.12.2017 15:10
Malinowa pianka na spodzie z biszkoptów

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że osoby obchodzące swoje święta w grudniu są trochę poszkodowane ; ) Jest to miesiąc zarezerwowany dla bożonarodzeniowego odliczania, pierników, makowców, czy serników i mało kto ma ochotę na typowo letnie wypieki jak np. malinowa pianka na biszkoptowym spodzie : ) Składniki (tortownica o średnicy 20 cm): 120 g biszkoptów 100 g masła 2 galaretki owocowe np. malinowe 500 ml wrzątku 400 ml śmietanki kremówki 30% Biszkopty zmiksować blenderem na drobny żwirek. (Spód i boki ciasta nie powinny dotykać bezpośrednio metalowej tortownicy, ponieważ ciasta na zimno przygotowane na nabiale bardzo szybko reagują z metalem i nabierają szarego koloru i metalicznego posmaku.) Mimo to życzenia jubilatów trzeba spełniać, więc mam dla Was przepis na lekki torcik bez pieczenia. Idealnie będzie smakował w towarzystwie świeżych owoców, ale zimową porą również nic mu nie brakuje : ) Wylewamy ją biszkoptowy spód i przekładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Na dno przekładamy biszkoptową masę, dokładnie wyrównujemy. Bardzo, bardzo prosty i szybki do przygotowania nie licząc czasu chłodzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/pianka-malinowa-na-spodzie-z-biszkoptow/