Tosty francuskie z gofrownicy z karmelizowanymi jabłkami

Malgorzata
Śniadania
14.12.2017 9:12
Tosty francuskie z gofrownicy z karmelizowanymi jabłkami

Składniki na tosty: 4 kromki chleba 3 jajka 1 łyżka mąki 1/2 szklanki mleka ekologicznego z Piątnicy 2 łyżeczki cukru pudru 1/4 tsp cynamonu 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii Składniki na jabłka: 1 jabłko, obrane, bez gniazda nasiennego i pokrojone w kostkę 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki brązowego cukru 1/2 łyżki masła Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj dokładnie rózgą jajka, mleko i ekstrakt z wanilii. 4 slices of bread 3 eggs 1 tbsp flour 1/2 cup of milk 2 tsp powdered sugar 1/4 tsp of cinnamon 1/4 tsp of vanilla extract Ingredients for apples: 1 apple, diced 1/2 tsp cinnamon 2 tsp brown sugar 1/2 tbsp butter Perparation: In medium bowl beat eggs, milk and vanilla. Chrupiące tosty francuskie, uprzednio wymoczone w mieszance jajecznej z mlekiem ekologicznym z Piątnicy i cynamonem, a później zapieczone w gofrownicy i podane ze słodkimi, karmelizowanymi jabłkami. W celu przygotowania jabłek, w średniej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło, po czym dodaj jabłko, cukier i cynamon i wymieszaj. Mleko ekologiczne poddawane jest pasteryzacji w 74°C i mikrofiltracji, dzięki czemu zachowuje swój naturalny smak i nie traci cennych dla organizmu składników odżywczych. Scroll down for recipe in English Tosty francuskie z gofrownicy z karmelizowanymi jabłkami (4 tosty) Zwierzętom zapewnia się tzw. dobrostan czyli odpowiedni komfort bytowania, krowy mają swobodę ruchu na wybiegach i w pomieszczeniach, a latem stały dostęp do pastwiska. For the apples, melt the butter in a medium pan over medium high heat, add the diced apple, brown sugar, and cinnamon and stir together. W produkcji mleka ekologicznego pomija się proces regulacji zawartości tłuszczu, mleko to posiada więc jego naturalną zawartość. Ich żywienie oparte jest na naturalnych paszach pochodzących z upraw ekologicznych. Namocz każdą kromkę w powstałej mieszance i upiecz w rozgrzanej gofrownicy do ładnego zarumienienia. Wyłóż tosty na talerz, na wierzch wyłóż skarmelizowane jabłka i podawaj.