Paszteciki z kapustą i grzybami

Karol
Obiad
12.12.2017 12:17
Paszteciki z kapustą i grzybami

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Paszteciki z kapustą i grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 1 godz. Paszteciki z kapustą i grzybami Potrzebne składniki Ciasto: 300 g mąki 200 g margaryny 40 g drożdży 2 jajka 3/4 szklanki śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli Farsz: 500 g kapusty kiszonej 50 g grzybów suszonych 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 łyżki masła sól (pieprz, majeranek) Był barszcz czerwony, a na uszka jeszcze za wcześnie to zrobimy paszteciki z kapustą i grzybami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 190-200 stopniach ok. 20 min. do zarumienienia. Gotujemy ją w niewielkiej ilości wody na średnim ogniu co jakiś czas mieszając aż zmięknie. Po odparowaniu wody z kapusty dodajemy grzyby z cebulą i mieszając odparowujemy resztę wody. Nie wiem czy gdzieś się takie paszteciki podaje do barszczu na wigilię, jak tak to napiszcie. Rozwałkowujemy na 2 mm prostokąt i wycinamy pasek o wysokość ok. 12 cm. Margarynę kroimy na kawałki, dosypujemy sól i mąkę i razem siekamy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy do zeszklenia na maśle.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/paszteciki-z-kapusta-i-grzybami/