Śledź po Japońsku

Kasia
Boże Narodzenie
11.12.2017 8:50
Śledź po Japońsku

.... Składniki: - 7 jajek - 7 płatów śledziowych z wiaderka - Składniki na sałatkę: - 1 puszka groszku konserwowego - 2 duże cebule - 3-4 łyżki majonezu - 1 łyżka musztardy - sól,pieprz biały, - szczypta mielonej słodkiej papryki lub 2-3 łyżeczki kawioru do dekoracji - Zalewa: - 1 litr wody - 2 łyżeczki cukru - 2-3 łyżki octu - 3 ziarenka ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Możecie ułożyć je na jednym półmisku (jak na zdjęciu wyżej),lub jak na zdjęciach poniżej ułożyć każdy w osobnej miseczce lub na osobnym talerzyku i podać w mono porcjach, też będzie ciekawie polecam gorąco-ciekawy pomysł na cebulkę do sałatki którą się gotuje w zalewie octowej- co daje później naprawdę fajny posmak-polecam gorąco bo nie dość ,że są pyszne to jeszcze fajnie się będą prezentować na stole wigilijnym jak również na każdej domowej imprezie. Wrzucić cebulę pokrojoną w półplasterki i gotować na półmiękko(ok 2-3 min).Odcedzić na sitku i odstawić do wystygnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2017/12/sledz-po-japonsku.html