Seromakowiec ekspresowy (na spodzie z herbatników i masie makowej)

Seromakowiec ekspresowy (na spodzie z herbatników i masie makowej)

Z przyjemnością i wielką nadzieją (jak widzisz w kilku linijkach wyżej – wcale nie skrywaną 😀 ) biorę udział w konkursie o tak zacną nagrodę, szczególnie, że ja piekarnik potrzebuję mieć dopiero w okolicach lutego/marca – na montaż mebli. Bo właśnie teraz wystartował genialny konkurs krojony wprost na moje potrzeby 😉 piekarnik, który obejrzałam i wymacałam 😉 w sklepie na wszystkie strony, łącznie z rozpięciem szyb jak do mycia, wypięciem drabinek, przetestowaniem działania drzwi, odznaczania się odcisków palców i wszystkiego, co można było dotknąć właśnie teraz można wygrać! Bo raz, że taka opcja po prostu kusi (czasem trzeba przygotować dużo w jednym czasie – jak na zbliżające się święta), a dwa – piekąc jedną rzecz mogę skorzystać tylko z jednej komory i skutkiem tego będzie oszczędność energii. To nowoczesna technologia, która przy użyciu specjalnego separatora pozwala na podzielenie piekarnika na dwie osobne komory i pieczenie dwóch różnych rzeczy w tym samym czasie (nawet obiad i ciasto – zapachy nie przedostają się do siebie). , jeśli ktoś lubi słodkie) 2 jajka 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią JAK PRZYGOTOWAĆ SERO-MAKOWIEC NA HERBATNIKACH: Blaszkę o wymiarach 23×28 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dno wyłóż herbatnikami. Do tego szukam, by nowy piekarnik miał prowadnice teleskopowe, łatwość czyszczenia (prosty dostęp między szyby piekarnika na klik i zdejmowane drabinki z prowadnicami), w pełni elektroniczny panel ustawień i by był czarny 😀 haha no tak mi akurat pasuje do nowych mebli, żeby całe agd (który widać) było czarne ;). Bo o tym trzeba pamiętać, że gotowa masa jest już słodzona (w zależności od firmy bardziej lub mniej) i zawiera bakalie – jeśli robisz samodzielnie pamiętaj o posłodzeniu i (opcjonalnie, jeśli lubisz) dodaniu posiekanych bakalii. Jako jeden z trzech wpisów dopuszczanych do udziału w konkursie zgłaszam właśnie ten sero-makowiec na herbatnikach – #ciastojakzobrazka i oby przyniosło mi szczęście! Dwa lata temu działanie takiego rozwiązania obserwowałam na żywo (na nagraniu do telewizyjnego odcinka programu kulinarnego, w którym miałam możliwość brać udział, a gdzie lokowana była marka #Beko). Na zdjęciu bez polewy, pokrojony w kostkę, na każdej orzech i kandyzowana skórka pomarańczowa. Sero-makowiec na herbatnikach polecam osobom zabieganym i zapracowanym, które mimo ograniczonego czasu nie sięgają po gotowe wyroby w sklepie. Sero-makowiec to ciasto, które łączy w sobie kwintesencję Świąt Bożego Narodzenia – sernik i makowiec w jednym. A moja wersja przyspieszona to sero-makowiec na herbatnikach – bez przygotowywania spodu i z użyciem gotowej masy makowej. i jeśli masz czas, to warto ten czas poświęcić – choćby po to, że wtedy to Ty decydujesz jak bardzo będzie słodka i jakie bakalie dodasz (lub czy ich nie dodasz-jak chcesz). I ja właśnie w tym momencie stoję przed wyborem najlepszego piekarnika w rozsądnej cenie 🙂 . PRZEPIS NA SERO-MAKOWIEC NA HERBATNIKACH SKŁADNIKI: Ma aż 80 litrów pojemności (i szerokie blachy wewnątrz – na to też zwracam uwagę, bo to wygoda użytkowania i szerszy zakres naczyń do zapiekania). Jeśli czytasz mnie od jakiegoś czasu lub chociaż obserwujesz na Instagramie i podglądasz moje Insta Stories, to wiesz, że właśnie wykańczamy nasz wymarzony, wyczekany dom. Zobacz na filmie jaki ekstra trik na miksowanie bez chlapania! Jak wyżej – święta Bożego Narodzenia są raz w roku i warto podtrzymywać tradycje co do przygotowywania dań i wypieków we własnym zakresie. Zostaw w uchylonym piekarniku na minimum 20 minut przez wyjęciem. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by masę makową przygotować od A do Z samodzielnie, parząc go i mieląc…

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2017/12/seromakowiec-na-herbatnikach/