Świąteczny chlebek z bakaliami wypiekany na ciemnym piwie

Kasia
Ciasta
05.12.2017 9:44
Świąteczny chlebek z bakaliami wypiekany na ciemnym piwie

Porcja dwie keksówki Składniki: 3 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła (rozpuszczone) 6 jajek 300 g płynnego miodu 1 szklanka ciemnego piwa 1 opakowanie przyprawy do piernika 300 g bakali 100 g płatków migdałowych 100 g suszonej żurawiny cukier puder do posypania Przygotowanie: w misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawę do piernika, masło i jajka. Chlebek możemy jeść jak ciasto albo możemy namoczyć w mleku i podsmażyć na masełku, do tego konfitura pomarańczowa i palce lizać :) Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 50-60 minut, sprawdzając wykałaczką czy ciasto upieczone jest w środku. Tym razem to nie piernik ale chlebek Świąteczny z bakaliami i na piwie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/12/bozonarodzeniowy-sodki-chlebek-na-piwie.html

Niezły Młynek

Kasia