Żeberka w miodzie

Sylwia
Obiad
05.12.2017 8:29
Żeberka w miodzie

Ilość porcji: 3 Składniki: 850 g żeberek trójkątów Marynata: 5 łyżek miodu 2 łyżki sosu chilli do mięs Develay 1 cebula 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka soli Dodatkowo: worek do pieczenia Przygotowanie: Mięso pociąć na mniejsze kawałki. Po 30 minutach delikatnie przewrócić worek z mięsem na drugą stronę, a 20 minut przed końcem pieczenia rozciąć worek do góry i przyrumienić żeberka. Przełożyć mięso i marynatę do rękawa do pieczenia i piec w 200 stopniach przez około 1 godzinę 20 minut. Ja raczej nie przepadam za tłustym mięsem i staram się go unikać, ale tym razem zrobiłam wyjątek i nie żałuje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/zeberka-w-miodzie/