Seromak na herbatnikach

Gabriela
Boże Narodzenie
05.12.2017 8:19
Seromak na herbatnikach

Składniki: na masę serową 1,20 kg sera mielonego 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 kostka margaryny 5 jajek 3/4 szklanki cukru na masę makową 1 puszka masy makowej Helio 5 jajek 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 3/4 kostki margaryny dodatkowo herbatniki na spód Wykonanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, dno blaszki wyłożyć herbatnikami. Margarynę zmiksować z cukrem, żółtkami. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję dodać ser i suchy budyń, wszystko razem wymieszać i dodać ubitą pianę z białek i ponownie wszystko delikatnie wymieszać. Żółtka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać margarynę, masę makową Helio, mąkę i ubite na sztywną pianę białka, delikatnie wymieszać. Połączenie maku i sera daje znakomity efekt wizualny oraz smakowy, a masa makowa od Helio sprawia że ciasto robi się w kilka minut dodatkowo jest ona świetnie doprawiona bakaliami i olejkiem migdałowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2017/12/seromak.html