Kanapkowy mus buraczany z pomarańczą i orzechami

Kasia
Śniadania
03.12.2017 11:19
Kanapkowy mus buraczany z pomarańczą i orzechami

To mus buraczany z bardzo aromatyczną pomarańczą i orzechami włoskimi oraz pinii, delikatnie podsmażany na równie aromatycznym oleju Rydzowym od SEMCO Składniki: 1 duży burak ok 300g 1 ząbek czosnku sok z 1 pomarańczy garść orzeszków pinii garść orzechów włoskich 3 łyżki oleju Rydzowego od SEMCO sól i pieprz do smaku Przygotowanie: buraka myjemy, osuszamy i owijamy folią aluminiową następnie pieczemy w 200 C przez godzinę. Na patelni wlewamy olej i podsmażamy czosnek, do tego wrzucamy obranego i pokrojonego w większą kostkę buraka, następnie podsmażamy ok 4 min i zalewamy wszystko sokiem pomarańczowym, przykrywamy i dusimy ok 5 minut. Z dnia na dzień coraz bardziej marzę o Świętach i nawet nie wiecie jak bardzo chce mi się już jechać do rodziców. W tym roku będziemy serwować musy Świąteczne, które świetnie sprawdzą się jako pasty kanapkowe na śniadania Świąteczne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/12/kanapkowy-mus-buraczany-z-pomarancza-i.html