Sałatka z włoską kapustą, grejpfrutem i orzechami

kardamonovy
Sałatki
30.11.2017 9:57
Sałatka z włoską kapustą, grejpfrutem i orzechami

Składniki: 1/4 małej główki kapusty włoskiej 1 duży grejpfrut pół czerwonej cebuli pół małej marchewki duża garść uprażonych orzechów włoskich 1 mały ząbek czosnku pół łyżeczki musztardy 1 łyżka oliwy extra virgin sól pieprz (przepis na 2-3 porcje) Sałatkę wchłonęliśmy z faszerowanymi batatami, na które przepisu póki co nie będzie, bo były dla nas za słodkie i średnio nam przez to smakowały. Skórę z grejpfruta obieramy nożem w taki sposób, aby nie pozostało na nim białych błon. Do świąt faszerujemy się różnymi takimi, dodatkowo w lodówce leżakował kawałek kapusty włoskiej, więc postanowiłam zrobić z niej dodatek do obiadu. Z reszty owocu wyciskamy sok do szklanki (do sosu będzie nam potrzebna 1 łyżka, resztę można wypić).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/salatka-z-wloska-kapusta-grejpfrutem-i-orzechami/